Indeklimamåling

Er der et dårligt indeklima i din bolig eller i din virksomhed? Et dårligt indeklima påvirker både sundhed, livskvalitet hos husets beboere – og arbejdseffektivitet hos dine medarbejdere. Hos Fokus Ventilation tilbyder vi indeklimaundersøgelser til både private boligejere, ejere af erhvervsejendomme og udlejningsejendomme samt andelsboligforeninger, der kan afklare, om der er et dårligt indeklima og udfordringer med fugt og skimmel.

Fokus Ventilation laver en måling af indeklimaet og undersøger boligen for fugt, mug og skimmel samt andre faktorer, der kan være med til at skabe et dårligt indeklima. Skal vi lave en indeklimaundersøgelse af din egen eller dine lejeres bolig? Kontakt os på 50 95 10 10 eller bestil din indeklimaundersøgelse via vores online formular her på siden.

Det får du ud af en indeklimaundersøgelse

Et godt indeklima er vigtigt for trivslen. Der mange faktorer, der kan have indflydelse på, om indeklimaet i boligen/virksomheden er godt eller dårligt. Nogle af de faktorer, der kan være med til at skabe et dårligt indeklima, kan blandt andet være:

  • Radon fra undergrunden
  • Partikler fra luftforurening, stearinlys, brændeovne m.m.
  • Kemikalier fra fx maling, møbler, byggematerialer og rengøringsmidler
  • Allergifremkaldende stoffer fra husdyr, husstøvmider, pollen og skimmelsvampe
  • Fugt i boligen

Er der et dårligt indeklima, kan det påvirke helbredet og livskvaliteten, og opholder man sig i længere tid i et dårligt indeklima, kan man opleve at få symptomer som hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær, kvalme, svimmelhed eller udslæt og kløe i huden.

Boligventilation

At få etableret ventilation i en bolig er ofte billigere end du forestiller dig.

Oplever du selv, din familie eller dine medarbejdere nogle af disse symptomer, uden at der er en anden umiddelbar forklaring, kan det være en god idé at få foretaget en måling af indeklimaet for at afklaring på, om der er nogle udfordringer i boligen/ejendommen, der er med til at skabe et dårligt indeklima.

Spørgsmål og svar om indeklima

Nedenfor finder du svar på de spørgsmål om indeklima, som vi oftest bliver stillet. Finder du ikke svar på dit specifikke spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Der er fordele og ulemper ved både trægulve og gulvtæpper. Gulvtæpper er gode til at fange støv. Det betyder, at støvet ikke hvirvles rundt i luften og indåndes. Men gulvtæpper skal støvsuges ordentligt og hyppigt, hvis støvet ikke skal ophobes. Og hvis du har allergi over for eksempelvis pollen eller husstøvmider, bør du vælge glatte gulve.

Omvendt skal glatte gulve vedligeholdes med olie eller lak, som afgiver kemikalier til indeklimaet. Og bliver de ikke rengjort hyppigt, vil støvet blive hvirvlet rundt i luften, når du eksempelvis lufter ud. Uanset valget er hyppig og rigtig rengøring derfor det vigtigste.

Kilde: Miljøstyrelsen

Det er vigtigt at få luftet grundigt ud med gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter. Dermed fjerner du den dårlige luft og de fleste skadelige partikler.

Se hvordan du laver ordentligt gennemtræk uanset din boligs udformning og indretning i videoen herunder…

Det skal du for at opnå et godt og sundt indeklima, der beskytter personer mod sygdomme samt bygningen mod råd og skimmel.

Der sker en konstant forurening af luften i boligen af forskellige kilder som f.eks. afdunstning fra møbler, tæpper, maling på væggene og elektriske apparater. Derudover er det vigtigt at ventilere i forhold til kemisk afdunstning fra rengøring samt partikler fra stearinlys og madlavning (stegning og bagning), en af de store årsager til hjertekarsygdomme.

En anden forureningskilde er fugt. For høj luftfugtighed om vinteren kan skade både personer og bygningen. Kommer luftfugtigheden over 60% giver indeklimaet gode levebetingelser for husstøvmider og kommer luftfugtigheden over 75% er der risiko for dannelse af skimmelsvamp og råd i bygningsdele.

Det er derfor vigtigt, at boligen ventileres ordentligt.

Bestil tilbud på indeklimamåling

Send os information om dig og ejendommen, så vender vi hurtigt tilbage med et tilbud på indeklimamåling.

Indeklima
For- og efternavn
Hvad kendetegner ejendommen?

Er du i tvivl om en indeklimamåling er nødvendig, så ring til Fokus Ventilation på telefon 50 95 10 10.

Er der godt indeklima i din bolig?
En god boligventilation er afgørende for et sundt og behageligt indeklima, og det kan også bidrage til at reducere energiforbruget og beskytte mod fugtskader.